Firmowe grille cieszą się dużym uznaniem wśród pracowników, klientów i kontrahentów. Ich niezobowiązująca atmosfera nie tylko zachęca do integracji i nawiązywania kontaktów, ale również pozytywnie wpływa na wizerunek przedsiębiorstwa. Żeby jednak wydarzenie było udane, musi się na nim pojawić odpowiednie jedzenie. Na szczęście, w kwestii tej możesz liczyć na specjalistów. Jaką pomoc otrzymasz od firmy cateringowej?
Firmowy grill – w czym może Ci pomóc firma cateringowa?
Organizacja firmowego grilla to nie lada wyzwanie. Zadbać należy bowiem o wiele kwestii. Tylko wówczas impreza będzie udana. Wbrew jednak pozorom nie musisz zajmować się wszystkim na własną rękę. Część aspektów organizacyjnych może przejąć firma cateringowa. Na jakie wsparcie możesz liczyć?
- Ustalenie menu grillowego. Karkówka, kiełbasa czy też kaszanka to nie jedyne specjały, które powinny pojawić się na firmowym grillu. Specjaliści będą w stanie tak skomponować menu, aby trafiało ono w gusta różnych osób. Grillowane warzywa, ryby czy też owoce morza to tylko niektóre z dostępnych propozycji. Na firmowym grillu równie ważną rolę odgrywają dodatki – sosy, sałatki, pieczywo. Profesjonalni kucharze wiedzą, jak je przygotować, aby podkręcały smak grillowanych potraw.
- Wynajem grilla, jego obsługa i przygotowanie potraw. Chociaż firmy cateringowe przeważnie dowożą już przygotowane jedzenie pod wskazany adres, w przypadku grilla firmowego zajmują się przyrządzaniem potraw na miejscu. Dzięki temu serwowane dania są świeże, smaczne i soczyste, a na dodatek aromatycznie pachną. W przypadku przygotowywania potraw na grillu niezwykle istotna jest znajomość obsługiwanego sprzętu. Nawet niewielka zwłoka może sprawić, że karkówka będzie przeciągnięta. Z tego względu wiele firm cateringowych na miejsce imprezy przywozi swoje własne grille i inne elementy wyposażenia gastronomicznego. Dzięki temu kucharze mogą serwować dokładnie takie dania, jakie chcę – bez czynienia ustępstw na jakości.
- Obsługa kelnerska. Chociaż na grillach rządzi zazwyczaj samoobsługa, nic nie stoi na przeszkodzie, aby firma cateringowa świadczyła również serwis kelnerski. To dobre rozwiązanie zwłaszcza w przypadku dużych imprez, gdyż pozwala ograniczyć czas oczekiwania na potrawę.
- Wynajem elementów wyposażenia. Żeby zorganizować firmowy grill, niezbędny może się okazać wynajem elementów wyposażenia, takich jak namiot, stoły, krzesła czy też zastawa stołowa. Nie każde miejsce plenerowe jest bowiem przystosowane stricte do obsługi imprez tego typu. Na szczęście, coraz więcej firm cateringowych świadczy usługi wynajmu różnych elementów wyposażenia. Nie tylko ułatwia to organizację wydarzenia, ale również obniża jego koszty. Zamiast bowiem zatrudniać wielu podwykonawców, angażujesz jednego, który odpowiada nie tylko za przygotowanie potraw, lecz również dostawę niezbędnego wyposażenia.
- Przygotowanie miejsca do grillowania. Część firm cateringowych ma w swojej ofercie również usługę przygotowania miejsca do grillowania. W jej ramach przed przyjazdem uczestników wydarzenia rozstawia stoły, krzesła i inne elementy wyposażenia. Dzięki temu jako organizator eventu nie musisz się tym martwić.
Firmowy grill nie musi być wyzwaniem, jeśli możesz liczyć na wsparcie profesjonalistów. Firma cateringowa może zająć się różnymi aspektami związanymi z jego organizacją. Wbrew pozorom nie chodzi wyłącznie o przygotowanie potraw, ale również wynajem niezbędnego sprzętu i obsługę kelnerską.
Zastanawiasz się, czy firmowy grill to dobry pomysł na imprezę? A może nie wiesz, jak oszacować koszty związane z przygotowaniem jedzenia na grilla? Profesjonalna firma cateringowa odpowie na wszystkie Twoje pytania związane z tą formą świętowania. Doradzi również, na jakie rozwiązania się zdecydować, aby impreza była udana, a także przedstawi wstępny kosztorys. Wszystko po to, aby grill zakończył się sukcesem, a jednocześnie nie nadwyrężył budżetu firmowego.